Afronding bestrating Strandboulevard

20 december 2017

De bestratingswerkzaamheden van de hoofdrijbaan, de terrassen en de stoep tussen de Bioscoop Atlantic en het Pannenkoekenhuis Kokki’s zijn bijna afgerond. Als het weer niet al te veel tegen zit, wordt vanaf vrijdagmiddag 22 december rond een uur of 15:00 uur de nieuwe Strandboulevard in gebruik  genomen door fietsers, voetgangers en verkeer conform het nieuwe verkeersbesluit.

 

Afsluiting verlengd

Een aantal weken geleden bent u geïnformeerd over de tijdelijke afsluiting voor voetgangers en fietsers van de Strandboulevard Oost. De verwachting was dat deze afsluiting tot en met maandag 11 december zou duren. Helaas is het niet gelukt om deze datum te halen. Vanwege het slechte weer in de afgelopen periode is dermate vertraging opgelopen dat besloten is de afsluiting tot en met vrijdag 22 december voort te zetten. Met man en macht worden de bestratingswerkzaamheden zoveel en goed mogelijk afgerond.

Vakantieperiode

In de periode van 25 december t/m 5 januari (week 52 en week 1) worden er geen werkzaamheden  uitgevoerd. De verschillende aannemers die in het Waterfrontgebied werken, zijn dan met vakantie. Vanaf maandag 8 januari gaan de diverse partijen weer aan de slag met het boulevardgebied en de aanleg van de woongebieden.

Planning Boulevard op hoofdlijnen

De ambitie is om voor 1 april 2018 het straatwerk en de haveninrichting op de Strandboulevard gereed te hebben. Daarna kan de nieuwe haven en het volledige boulevardgebied voor het nieuwe hoogseizoen in gebruik worden genomen. We leggen hiermee de lat erg hoog voor onszelf maar ook voor de omgeving. Om dit mogelijk te maken zijn in de komende periode diverse afsluitingen noodzakelijk. Buiten de Bruggepoort wordt nog afgesloten om het nieuwe straatwerk op het plein bij Monopole en Allure te kunnen realiseren. Ook het weer speelt hierin een grote rol. Veel vorst en/of regen kan namelijk leiden tot vertraging in de planning die op dit moment niet is te voorzien.

Overlast onvermijdelijk

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden treffen we zo veel mogelijk maatregelen om het gebied bereikbaar, leefbaar en veilig te houden. Hierbij is bouwhinder zoals bijvoorbeeld het afsluiten van verschillende gebieden helaas onvermijdelijk. We vragen hiervoor uw begrip.

Vragen of klachten

De samenwerkende partners stellen alles in het werk om hinder bij werkzaamheden tot het minimum te beperken. Als er vragen of onverhoopt toch klachten zijn, dan kunt u contact opnemen met het klantencontact-centrum van gemeente Harderwijk via telefoonnummer 0341 – 411 911 (van 09.00 – 17.00 uur). Voor spoedeisend contact buiten kantooruren kunt u terecht bij Snel Herstel, telefoonnummer 0341 – 411 333. Ernstige problemen lossen we zo snel mogelijk op. Minder dringende zaken plannen wij in. Vragen over het project Waterfront kunt u ook via het contactformulier stellen.