Afsluiting boulevard

18 april 2018

Het boulevardgebied wordt volgens het verkeersbesluit vanaf 26 april tot en met 30 september afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd de ontheffingshouders en bezoekers hotel Monopole en Allure. Tijdens de periode 06.00 - 11.00 uur is de Boulevard wel open voor laden en lossen. Als verkeersmaatregel komt op de toegangswegen een aantal beweegbare bolders/barrières in de grond. Voor de plaatsing is een korte wegafsluiting nodig. Doordat de parkeerplaatsen in de zomerperiode niet worden gebruikt, is op de boulevard ruimte voor terrassen en activiteiten. Bezoekers en inwoners kunnen de wandelpromenade aan het water optimaal gebruiken.

 

  • Plattegrond Fietsen Koningsdag

Bijzonderheden voor 26 april tot 1 mei

Vanwege (voorbereiding van het) spectaculaire opleveringsevenement gelden op 26 april enkele bijzonderheden:

  • er zijn geen fietsen en bromfietsen toegestaan in het publieksgebied
  • vaartuigen zijn niet toegestaan in het havengebied 
  • aanwijzingen van politie of security medewerkers en havenmeester moeten strikt worden opgevolgd

De afsluiting van de Boulevard is :

- vanaf 26 april tot 29 april met hekken en verkeersregelaars
- vanaf 1 mei is de Boulevard afgesloten met de bekende piramides 

 

Fiets Parkeren op 26 & 27 april

Tijdens de viering van Koningsnacht en Koningsdag op 26 en 27 april komen veel mensen met de fiets naar de binnenstad van Harderwijk komen. Om overlast te voorkomen:

  • Inwoners kunnen hun fiets in de fietsstallingen plaatsen bij de Hogeweg/Kuipwal, op de Smeepoortstraat bij de Bloemenkiosk, bij de Houtwalgarage, op de Scheepssingel en bij de stadsmuur Stille Wei.
  • Op de parkeerplaats P2, tegenover Veluvia is een vrije ruimte voor veel fietsen.
  • Ook op het Kerkplein is voldoende ruimte voor het parkeren van fietsen. Het plaatsen van fietsen in de Hondegatstraat en Buiten de Bruggepoort is NIET toegestaan.