• kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Op het gebied van kunst en cultuur is in Harderwijk van alles te doen. Kunstcentrum Catharinakapel organiseert regelmatig kleinschalige culturele activiteiten op het gebied van theater, film, muziek en Beeldende Kunst in een prachtig historische kapel midden in het centrum van Harderwijk. In het Stadsmuseum Harderwijk kunt u bijna dagelijks de belangrijkste elementen uit de rijke en veelzijdige geschiedenis van Harderwijk bezichtigen. Het cultureel centrum Theater Harderwijk biedt u het gehele seizoen een gevarieerd programma, bestaande uit toneel, cabaret, (wereld)muziek, kleinkunst en musicals. En muziekpodium Estrado biedt u een jaarprogramma waarin alle muziekstijlen langs komen. Van metal tot jazz, en alles wat daartussen zit. Ook vinden er jaarlijks verschillende culturele evenementen plaatsen. Kijk voor het actuele aanbod op www.heerlijkharderwijk.nl.

Ga terug naar bovenliggende pagina
Vischafslag en Botterloods zijn herbouwd

Er is weer een visafslag en botterwerf in Harderwijk. Dat hoort bij het verleden, maar ook bij het moderne Harderwijk. Immers Harderwijk wordt vaak geroemd om de sfeer, de gezelligheid, het historische karakter. In Harderwijk voel je het verleden. Dát maakt deze stad zo bijzonder.

De Vischafslag die er ooit was, is herbouwd met de originele mijnklok waar vroeger het bedrag voor een lading gevangen vis mee bepaald werd. In de Botterloods worden oude ambachten en nieuwe technieken toegepast om botters en andere schepen op te knappen. Soms puur voor het plezier, soms uit noodzaak. Kortom, een veelzijdige plek waar iedereen de rijke visserijgeschiedenis van Harderwijk kan beleven. Meer informatie: www.vischafslagharderwijk.nl