• natuurgebied de veluwe

De Veluwe dichtbij

Nog geen tien minuten buiten de stad ligt een andere wereld: de Veluwe, een weidse wereld van groen en rust. Bossen en heidevelden vormen een tegenwicht voor de drukte van de stad, evenals het Beekhuizerzand, een unieke zandverstuiving met een geheel eigen flora en fauna. De natuur rond de Hierdense beek is indrukwekkend evenals het landelijke Hierden, met prachtige boerderijen en landgoederen zoals De Essenburgh.

De fiets is voor veel mensen het ideale vervoermiddel om de Veluwe en zijn omgeving te verkennen. Ook andere vormen van sportief recreëren liggen binnen handbereik. De uitgestrekte Veluwe leent zich prachtig voor wandelen, paardrijden en mountainbiken.

Ga terug naar bovenliggende pagina
Crossen over de zandverstuiving

In Harderwijk is een ATB route uitgezet van ruim 10 km lang. De gemarkeerde route voert u door het Beekhuizerzand en Leuvenumse bos en start bij het P-Veluwe Transferium. U fietst door een bosrijke omgeving over veel singletracks. De route is ideaal voor de beginnende mountainbiker, maar is ook prima geschikt als snelle trainingsronde voor de wat meer gevorderde fietser. De startcoördinaten zijn: N 52.19.872 / E 5.38.4116. Nieuwsgierig naar andere fietsroutes? Ga naar de website van Visit Veluwe voor het fietsroutenetwerk op de Veluwe.

Fietsen door bosrijke omgeving