• Impressie Strandboulevard

Lekker uitwaaien langs de Boulevard

De nieuwe Boulevard, nu tweemaal zo lang, rijgt oude en nieuwe parels aaneen. Geparkeerde auto’s zijn grotendeels uit het zicht verdwenen en bezoekers kunnen weer genieten van een echte wandelpromenade aan het water. Een nieuwe binnenhaven en passantenhaven bieden ruimte aan watersportrecreanten om een boot nabij het historische centrum aan te meren. In het hoogseizoen is langs de stadsmuur ruimte voor terrassen en activiteiten als thematische markten, visserijdagen, kleinkunst of een mini kermis. Op donderdagavond 26 april is het gebied met een spektakelshow overgedragen aan de stad. 

Een vastgesteld Beeldkwaliteitsplan (BKP) Terrassen Boulevardgebied biedt de basis voor een uniforme, hoogwaardige inrichting van het Boulevardgebied. Dat draagt bij aan het ambitieniveau om de Boulevard te transformeren tot een aantrekkelijk uitgaans- en verblijfsgebied voor inwoners en bezoekers van Harderwijk. Om de gewenste inrichting van de terrassen te versnellen kunnen de ondernemers aan de vernieuwde Boulevard in Harderwijk gebruik maken van een speciale subsidieregeling ter vervanging van hun terrasschermen en parasols.

  Ga terug naar bovenliggende pagina
  Van picknick tot yoga

  ‘Het Strandeiland is een plek waar families uitgebreid picknicken of een potje strandvolleyballen. Een plek waar kinderen zich vermaken aan de waterkant, terwijl hun ouders kijken naar de voorbij varende boten. Maar ook een plek waar ’s ochtend vroeg yogasessies of schilderworkshops aan het water worden georganiseerd, en waar je ‘s avonds van de zonsondergang kunt genieten’, aldus de enthousiaste ondernemers die allerlei activiteiten op het Strandeiland organiseren en faciliteren.

  Meer weten over het Strandeiland?
  Kijk dan op facebook

  Strandeiland Harderwijk