• passantenhaven

Spelevaren op het Wolderwijd

Door de ligging aan het water trekt Harderwijk vele watersportliefhebbers aan. Het Wolderwijd en het aangrenzende Veluwemeer zijn een paradijs voor recreatie en watersport: zeilen, surfen en kitesurfen, en voor wie dat te heftig is, kan een tochtje met een rondvaartboot maken, pootje baden of wandelen langs het water.

Nieuwe passantenhaven

De nieuwe Strandhaven en Stadshaven zijn een ideaal voorbeeld van Harderwijkse gastvrijheid. Door de ligging langs de boulevard, in het hart van de stad, is de haven de perfecte uitvalsbasis voor het ondernemen van allerlei activiteiten in de stad. De Vischmarkt ligt met z’n culinaire hotspots op loopafstand, net als de gezellige terrassen op de Markt.

Voor de bezoekers aan de havens van Harderwijk zijn er tijdelijke havenfaciliteiten (douches en toiletten) op een ponton in de Stadshaven. De definitieve sanitairvoorziening wordt opgenomen in de toekomstige parkeergarage op het Dolfinariumeiland.

Ga terug naar bovenliggende pagina
Van picknick tot yoga

‘Het Strandeiland is een plek waar families uitgebreid picknicken of een potje strandvolleyballen. Een plek waar kinderen zich vermaken aan de waterkant, terwijl hun ouders kijken naar de voorbij varende boten. Maar ook een plek waar ’s ochtend vroeg yogasessies of schilderworkshops aan het water worden georganiseerd, en waar je ‘s avonds van de zonsondergang kunt genieten’, aldus de enthousiaste ondernemers die allerlei activiteiten op het Strandeiland organiseren en faciliteren.

Meer weten over het Strandeiland?
Kijk dan op facebook

Strandeiland Harderwijk