• Strandeiland

Strandeiland: plek voor ontspanning

Van pootje baden tot lekker picknicken, van een potje strandvolleybal tot genieten van de zonsondergang. En gewoon een mooie plek om passerende zeilboten en plezierjachten te bekijken en te genieten van het adembenemende uitzicht over het Wolderwijd. Dat is het Strandeiland.

Op steenworp afstand van de mooie, historische binnenstad, direct aan de Boulevard, ligt het Strandeiland met een heerlijk zandstrand dat uitnodigt om je schoenen uit te trekken en met je blote voeten het Wolderwijd in te wandelen. Het water is overal kniediep dus kinderen kunnen hier veilig in het water spelen terwijl ouders vanaf een kleedje toekijken. Naast zonaanbidders komen ook sportievelingen met veel plezier naar het strand door de aanwezigheid van diverse sporttoestellen op het strand. 

Het Strandeiland werd tijdens een evaluatie in 2019 door bezoekers en inwoners van Harderwijk goed gewaardeerd. Het overgrote deel (95,2%) waardeerde het Strandeiland positief (zeer goed 25,3%, goed 51,9% en voldoende 19%). Bijna de helft van de mensen die reageerden komt een paar keer per jaar naar het Strandeiland. Ruim een derde komt elke maand en circa 13% wekelijks.

Zwemwater

's Zomers wordt de kwaliteit van Gelders zwemwater nauwlettend in de gaten gehouden. Waterschappen en Rijkswaterstaat controleren regelmatig de waterkwaliteit. De provincie toetst of de waterkwaliteit voldoende is.

Kijk hier voor de meest recente waterkwaliteit van het Strandeiland Harderwijk.

Ga terug naar bovenliggende pagina
Contact met projectbureau Waterfront