Binnenkort kamperen in Waterfront

17 augustus 2017

 

Een deel van het oude industrieterrein Haven wordt binnenkort tijdelijk omgetoverd tot een bijzondere kampeerplek aan de rand van de stad. Vandaag hebben de initiatiefnemers Bart Eleveld en Martine Butzelaar de gebruiksovereenkomst voor het perceel voor het oprichten van een pop-up camping met de gemeente ondertekend. De camping kan tenminste tot eind 2019 in het gebied blijven.

Komende periode worden de ondergrondse voorzieningen aangelegd, daarna starten de initiatiefnemers met de inrichting van het terrein. Op een groot grasveld worden tentkampeerders, caravanners en camperaars gastvrij onthaald. Bij de foodtruck kunnen campinggasten straks een ontbijtje en gezonde gerechten met lokale seizoensproducten bestellen. Een grote groene wal schermt het terrein af van wind en het omliggende parkeerterrein. ‘Met deze stadscamping geven de initiatiefnemers een bijzondere invulling aan het voorlopig braakliggende gebied, waarmee zij toeristen uit alle windstreken naar Harderwijk willen trekken. Een mooie, tijdelijke aanwinst op ons toeristisch voorzieningenaanbod en voor onze stad’, aldus Waterfrontwethouder Teeninga.

Het oude industriegebied Haven is als onderdeel van het plan Waterfront Harderwijk gesaneerd. Op het noordelijke deel worden op dit moment ruim 700 woningen gebouwd. Het zuidelijke deel van het bouwterrein is op dit moment grotendeels in gebruik als tijdelijk parkeerterrein. Daarnaast is ruimte voor een tijdelijk initiatief, zoals de pop-up camping. Na 2020 wordt het gebied omgevormd tot twee unieke woongebieden aan het water (De Stadswerven en De Kades).

Volg de ontwikkelingen van de stadscamping op www.facebook.com/stadskamperenharderwijk.

Contact met projectbureau Waterfront