Boulevardgebied terug aan stad

11 april 2018

Met een spectaculaire show op het water geeft Waterfront het boulevardgebied op donderdagavond 26 april terug aan de stad Harderwijk. De show duurt van 21.30 – 22.00 uur. Het spektakel is gratis te bezoeken en een programma-onderdeel van de andere feestelijkheden tijdens de Koningsnacht in Harderwijk. Locatie: Strandboulevard.

Met de oplevering van de Stadshaven en Strandhaven kunnen de samenwerkende partijen van Waterfront het Boulevardgebied op donderdagavond 26 april teruggeven aan de stad. Dat gebeurt met een spetterende spektakelshow op het water (aan kranen en op schepen) door het internationale theatergezelschap CloseAct in samenwerking met luchtacrobaten van BenchaTheater en 16 vrijwilligers uit Harderwijk. De samenwerkende partijen van Waterfront bestaan uit: Boskalis, gemeente Harderwijk, Koopmans |TBI en Synchroon.

Boulevardgebied terug in de stad

Het Boulevardgebied is dan weer toegankelijk voor inwoners en bezoekers van Harderwijk. En ondernemers krijgen langs de stadsmuur ruimte voor terrassen en activiteiten als thematische markten, visserijdagen, kleinkunst of een mini kermis. Geparkeerde auto’s verdwijnen in het toeristenseizoen uit het beeld en bezoekers kunnen de wandelpromenade aan het water gebruiken. In het laagseizoen is van 1 oktober tot 1 mei beperkt parkeren op de Strandboulevard mogelijk.

Haven faciliteiten

De Stads- en Strandhaven zijn uiteraard voorzien van watertaps en electrataps. De Strandhaven en de Waterstadhaven hebben ook een voorziening voor inname van vuil water. Vanaf 27 april zijn de nieuwe havens geopend. Er komt een tijdelijk, drijvend sanitairgebouw in de Stadshaven. De definitieve sanitaire voorziening is onderdeel van het nieuw te bouwen havenkantoor dat onderdeel zal uitmaken van de commerciële bebouwing in de plint van het Dolfinarium.