Bouw Nieuw Waterfront Harderwijk van start

5 juli 2022

In Harderwijk bouwt BPD/Trebbe Nieuw Waterfront. Dit is het eerste van de 7 deelgebieden die we nog gaan bouwen. Het wordt een groene, energiezuinige wijk met 129 woningen, waar historie, water en groen samenkomen.

We vierden de start van de bouw met de toekomstige bewoners
Wethouder Edwin Enklaar begroef samen met de bewoners een tijdcapsule gevuld met wensen voor de toekomst.


"Ik ben blij dat de bouw van de 940 woningen in dit gebied nu is gestart", vertelt wethouder Waterfront Edwin Enklaar. "Helemaal omdat we hier met de subsidie Woningbouwimpuls voor gemeenten (WBI) van het Rijk versneld betaalbare woningen kunnen bouwen. Daar is veel behoefte aan. Hier in Nieuw Waterfrontkomen 74 middeldure huurappartementen en 55 appartementen/koopwoningen. Met een historische uitstraling die doet denken aan ons oude havengebied. De ontwikkelaar doet hiermee echt recht aan de identiteit van onze stad. Prachtig."

Nieuw Waterfront is klaar voor de toekomst
Het wordt een duurzame wijk met respect voor de historie, klimaat en de natuur. De woningen worden als eerste aangesloten op het open warmtenet. Ze worden straks verwarmd met restwarmte van de nabijgelegen rioolzuiveringsinstallatie. Ook is er ruimte voor laadpalen. En buiten komt veel groen.

De woningen zijn medio 2023 klaar
De bouw van de eerste fase startte eind vorig jaar. We verwachten dat de 74 appartementen in het eerste kwartaal van 2023 worden opgeleverd.