Havenkantoor krijgt definitief plek op Havendam

14 december 2018

 

Het College van B&W kiest definitief voor ontwikkeling en bouw van een Havenkantoor op het braakliggende stuk grond aan de Havendam in Harderwijk. Dit betekent dat het aanvankelijke plan er een horecagelegenheid te ontwikkelen, van de baan is.

De ervaringen tijdens het afgelopen vaarseizoen hebben geleerd dat het zwaartepunt van de recreatievaart nog meer dan verwacht op de Stadshaven en Strandhaven is komen te liggen. Daarmee is de wens van een centraal gelegen Havenkantoor met faciliteiten opnieuw naar voren gekomen en daarvoor bleek de locatie op de kop van de Havendam uiteindelijk het meest geschikt.
Wethouder Christianne van der Wal: “Daarnaast heb ik de bezwaren van bewoners en achterliggende straten tegen de voorgenomen bouw van de horecagelegenheid meegewogen en daarmee de afgelopen weken gekoerst op deze beslissing.”

Het Havenkantoor krijgt een Zuiderzee-uitstraling en wordt bovendien kleiner en minder hoog dan het oorspronkelijk geplande gebouw. Het Havenkantoor wordt onderdeel van een totaalplan, waarbij Van der Wal ook de openbare ruimte rondom het nieuwe pand wil herinrichten. Drie lokale architecten mogen daarvoor op korte termijn een plan bij de gemeente indienen.

Als alles meezit, moet het Havenkantoor er voor het vaarseizoen 2021 staan. Of zoveel eerder als mogelijk.