Impuls voor terrassen Strandboulevard

21 maart 2018

De afronding van de werkzaamheden aan het Boulevardgebied is in zicht. Voor de horeca aan de Strandboulevard is er nu ook een subsidie beschikbaar gesteld om hun terras een facelift te geven. De raad heeft op 8 maart het Beeldkwaliteitsplan Terrassen Boulevardgebied vastgesteld.

De bedoeling van het Beeldkwaliteitsplan is om de Boulevard samen te vormen tot een levendig recreatiegebied voor inwoners en bezoekers van Harderwijk. Uniforme, aantrekkelijke terrassen vormen hier een belangrijk onderdeel van. In het Beeldkwaliteitsplan is omschreven aan welke eisen terrasschermen en parasols moeten voldoen. Denk daarbij aan voorschriften aan eisen op het gebied van kleurstelling, materiaalkeuze, flexibiliteit, maatvoering en reclame.

Subsidieregeling

Om de gewenste inrichting van de terrassen te versnellen kunnen de ondernemers aan de vernieuwde Strandboulevard in Harderwijk gebruik maken van een speciale subsidieregeling ter vervanging van hun terrasschermen en parasols. Tot en met 31 december 2020 kunnen de ondernemers een beroep doen op deze eenmalige subsidie.