Inschrijftermijn ontwerpwedstrijd gesloten

16 januari 2017

De inschrijftermijn voor de ontwerpwedstrijd voor een kunsttoepassing op het plein voor de Vischpoort is gesloten. U kunt geen ideeën of ontwerpen meer inzenden. In totaal heeft de jury 39 inzendingen ontvangen. Het beste idee of ontwerp wordt op dinsdag 21 februari bekend gemaakt.

De jury, bestaande uit Lodewijk Baljon (landschapsarchitect, Lodewijk Baljon landschapsarchitecten), Dennis van Hunen (projectleider fase 2, VOF Waterfront), Derk van Schoten (projectleider fase 2, gemeente Harderwijk), Gerdien Morren (bewoonster Binnenstad, Klankbordgroep Waterfront) en Marcel van den Ende (wijkmanager Binnenstad, gemeente Harderwijk), gaan de komende dagen aan de slag om de inzendingen te beoordelen. Op dinsdag 21 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

De komende jaren maken de huidige parkeerplaatsen op de Boulevard plaats voor een gastvrije passantenhaven, met wandelpromenades aan beide kades. Een plek waar bewoners en bezoekers lekker kunnen struinen langs het water, winkeltjes en terrassen. Ook het plein voor de Vischpoort wordt opnieuw ingericht met een nieuwe bestrating, bomen, groen en verlichting. Om het plein een extra dimensie te geven, is er ruimte voor een kunsttoepassing. Kunst die bijdraagt aan een prettige verblijfssfeer en een relatie heeft met het water, de boulevard of de stad Harderwijk. Leuke ideeën voor het plein konden tot 15 januari 2017 worden ingediend.

Contact met projectbureau Waterfront