Nieuwe brug Vissershaven in gebruik

24 mei 2017

In opdracht van Ontwikkelcombinatie Waterfront Harderwijk VOF heeft aannemer Mobilis TBI twee beweegbare bruggen aangelegd, die de nieuwe Strandboulevard verbinden met de Boulevard aan de zijde van het Dolfinarium en het toekomstige gebied ‘Kop van de Stadswerven’. Op woensdag 24 mei 2017 wordt de burg over de Vissershaven in gebruik genomen. Dat betekent dat bezoekers en vergunninghouders vanaf het parkeerterrein aan de Havendijk (P1-Havendijk) nu ook via de nieuwe verbinding over het water naar de Boulevard kunnen lopen.

  • Openstelling brug over Vissershaven
  • Openstelling brug over Vissershaven

Blauwe zone

Vanaf 24 mei 2107 is ook het parkeerterrein P 1 Havendijk verdeeld in een zogeheten blauwe-zone en een parkeergedeelte voor vergunninghouders. De blauwe zone is bedoeld voor kort parkeren. Hier kunnen bijvoorbeeld bezoekers van de Boulevard met een parkeerschijf maximaal 3 uur gratis parkeren. Bezoekers van het Dolfinarium en andere dagbezoekers parkeren hier in principe niet. Zij parkeren op het naastgelegen, half-verharde parkeerterrein P2 Lelykade.

Bediening brug

De brug over de Vissershaven wordt voorlopig op alle dagen tussen 07.00 en 19.00 uur door de havenmeester met de hand bediend. Hij is hiervoor bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53947024. Dit nummer staat met de venstertijd ook op een bord bij de brug vermeld. Zodra de bekabeling en camera’s zijn geïnstalleerd, kan de brug ook op afstand worden geopend. Indien een vaste ligplaatshouder buiten de venstertijd gebruik wil maken van de doorgang, dient men vooraf contact op te nemen met de havenmeester.