• parkeren ondernemen

Parkeren op loopafstand van de Boulevard

Bezoekers kunnen hun auto op loopafstand van de Boulevard parkeren. In het boulevardgebied komen ca. 925 parkeerplaatsen, verdeeld over twee nieuwe parkeergarages. Op het Dolfinariumeiland, dicht bij de binnenstad, wordt een parkeergarage met 525 plaatsen gebouwd. Deze is met name bedoeld voor vergunninghouders en bezoekers van de Boulevard. Op de ‘Kop van de Stadswerven’ komt een parkeergarage met 400 parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers van het Dolfinarium en de binnenstad. Op loopafstand, net buiten de stad, zorgen 1.900 extra parkeerplaatsen op het nieuw te realiseren Overloopterrein voor de piekopvang op hoogtijdagen in het toeristische seizoen. Het overloopterrein is vanaf april 2020 beschikbaar.

In het laagseizoen is beperkt parkeren op de Boulevard mogelijk (maximaal 3 uur). Er zijn tijdelijke parkeervoorzieningen aangelegd in de laatste nog te ontwikkelen woongebieden De Stadswerven en De Kades. 

Ga terug naar bovenliggende pagina
Andere parkeervoorzieningen

Voldoende parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid zijn belangrijk voor de stad. Ook aan de andere zijde van het centrum, langs de Vitringasingel en Westeinde, liggen meerdere parkeerlocaties voor bewoners en bezoekers van de binnenstad. De ondergrondse Houtwal-garage is een van de mooiste parkeergarages van ons land. Hier parkeert u op loopafstand van de winkels en van de boulevard in het Waterfront.

Parkeergarage Houtwal