Opening Boulevardgebied nadert snel

22 maart 2018

Op donderdag 22 maart opende wethouder Pieter Teeninga de eerste beweegbare brug in de nieuwe havens van Waterfront Harderwijk. De brug draagt de naam Vischpoortbrug. In de tweede helft van april moeten de nieuwe Stadshaven en Strandhaven toegankelijk zijn voor passanten die Harderwijk per boot willen bezoeken. Op donderdagavond 26 april wordt het Boulevardgebied met een feestelijk evenement terug gegeven aan de stad, zodat iedereen vanaf Koningsdag kan genieten van de nieuwe Strandboulevard.

Namen bruggen

In totaal komen er vijf beweegbare bruggen in Waterfront, die een keuzevrijheid in de aanvaarroutes voor gebruikers van schepen met masten en grotere motorboten mogelijk maken. Het is daarmee ook mogelijk om rondom het Dolfinariumeiland te varen. De bruggen hebben namen gekregen die een duidelijke verbinding maken met de locatie waar ze zich dichtbij begeven: Vischpoortbrug, Dolfinariumbrug, Waterfrontbrug, Flevobrug en Lelybrug.

Boulevardgebied terug in de stad

Met de oplevering van de Stadshaven en Strandhaven geeft de gemeente Harderwijk en het Consortium Waterfront het Boulevardgebied op donderdagavond 26 april terug aan de stad Harderwijk. Dat gebeurt met een spetterende spektakelshow, waar de gehele stad welkom is.

Het Boulevardgebied is dan weer toegankelijk voor inwoners en bezoekers van Harderwijk. En ondernemers krijgen langs de stadsmuur ruimte voor terrassen en activiteiten als thematische markten, visserijdagen, kleinkunst of een mini kermis. Geparkeerde auto’s verdwijnen in het toeristenseizoen uit het beeld en bezoekers kunnen de wandelpromenade aan het water gebruiken. In het laagseizoen is van 1 oktober tot 1 mei beperkt parkeren op de Strandboulevard mogelijk.

Haven faciliteiten

De Stads- en Strandhaven zijn uiteraard voorzien van watertaps en electrataps. De Strandhaven heeft ook een voorziening voor inname van vuil water. Vanaf half april komt er een tijdelijk, drijvend sanitairgebouw. De definitieve sanitairvoorziening komt in de parkeergarage die nog op het Dolfinariumeiland moet worden gebouwd.