Opening parkeerterrein P8 Zonneweide

23 juli 2020

Op vrijdag 24 juli openen we het parkeerterrein P8 Zonneweide (het overloopterrein) voor bezoekers van het Dolfinarium. Dit betekent dat bezoekers via het Waterfront van en naar het Dolfinarium zullen wandelen. Daarnaast kan er vanaf die dag een elektrisch treintje rijden dat bezoekers vervoert.

Aanleiding
Harderwijk trekt steeds meer bezoekers. Dat komt ook doordat het Dolfinarium steeds meer bezoekers kan verwelkomen. Dit betekent dat de beschikbare parkeergelegenheid op parkeerterrein P2 Lelykade niet meer voldoende is. Daarom openen wij vanaf 24 juli het nieuwe parkeerterrein P8 Zonneweide om extra bezoekers op te kunnen vangen. Bezoekers die er parkeren, kunnen gebruikmaken van het elektrische treintje. Ook kunnen zij via de wijk op eigen gelegenheid naar het Dolfinarium wandelen.

Route
Vanaf parkeerplaats P8 Zonneweide lopen bezoekers via de voetgangerstunnel, de Vuurbaak en Waterstadboulevard van en naar de boulevard. Bezoekers die gebruikmaken van het treintje, stappen in en uit bij de keerlus op de Vuurbaak. Het treintje rijdt via de Waterstadboulevard van en naar het Dolfinarium.

De verwachting is dat het treintje tijdens dit zomerseizoen op drukke dagen wordt ingezet om bezoekers van en naar het Dolfinarium te vervoeren. Uiteraard is dit afhankelijk van de drukte op dat moment. Het treintje rijdt in principe vanaf ’s ochtends 10.00 uur en vanaf ongeveer 11.00 uur tot 13.30 uur (eerst op P2 Lelykade). Het vervoer terug met het treintje is met name tussen 15.00 uur en 19.00 uur ‘s middags. Voor de wandelende bezoekers gelden ongeveer dezelfde tijden.

Evaluatie na het zomerseizoen
Na het zomerseizoen evalueren we hoe het vervoer per elektrische treintje gefunctioneerd heeft en verzamelen we de gebruikerservaringen. Op basis daarvan bepalen we of en hoe we het treintje in 2021 zullen inzetten.