• deelgebieden

Deelgebieden

Het project is in drie deelgebieden verdeeld. De eerste fase omvat de aanleg van de uitbreiding van Lorentz Haven, twee vogelrustgebieden en het overloopterrein voor toeristisch parkeren. Op Lorentz Haven hebben zich met name bedrijven gevestigd, die in het plan Waterfront plaats hebben gemaakt voor een nieuwe woonomgeving aan het water.

Fase 2

De tweede fase, ook wel het hart van het Waterfront genoemd, omvat de metamorfose van de Boulevard, de aanleg van de strand- en stadshaven, de realisatie van het Strandeiland, de verplaatsing van jachthaven De Knar, de bouw van circa 700 woningen en twee parkeergarages. Dit deel wordt samen met het de Ontwikkelcombinatie Waterfront Harderwijk VOF ontwikkeld.

Fase 3

De derde en laatste fase bestaat uit de realisatie van een woongebied tussen de verlengde Boulevard, N302, Burgemeester de Meesterstraat en de historische binnenstad (locatie oude industrieterrein Haven). Het gebied is in 2014-2017 grootschalig gesaneerd. Voor deze fase is een stedenbouwkundige opzet en uitwerkingsplan gemaakt. Voor de ontwikkeling van deze fase is gemeente Harderwijk nog geen samenwerking aangegaan met marktpartijen. De aanbesteding van het eerste deelgebied is voor geïnteresseerde ontwikkelaars/aannemers geplaatst op TenderNed.

Ga terug naar bovenliggende pagina