• Werkzaamheden in beeld - Beaudredgemachine

Overzicht van werkzaamheden

Een project met de omvang en complexiteit van Waterfront kent vele momenten waarop iets gebeurd. Bekijk hier de meest actuele stand van zaken per onderwerp.

Werkzaamheden Boulevardgebied april 2018

Bekijk

De aannemer werkt aan de afronding van de bestrating op de Strandboulevard. 

Strandeiland + faciliteiten
Op het strandeiland zijn de dennen geplant. Het zandstrand is gezeefd en wacht op de eerste zonaanbidders. Voor de start van het zomerseizoen worden voor de strandgasten sanitaire voorzieningen aangelegd en op de heuvel speeltoestellen geplaatst.

Dolfinariumeiland (parkeermogelijkheden)
De grondwerkzaamheden op het Dolfinariumeiland zijn grotendeels klaar. Via de nieuwe bestrating is het Dolfinarium goed te bereiken. Parkeerplaatsen voor touringcars en invaliden zijn beschikbaar. Het tijdelijke parkeerterrein voor vergunninghouders is geasfalteerd en wordt verder ingericht met bestrating, gras en bomen.

Doorvaar (on)mogelijkheden & opening bruggen
Tijdens de werkzaamheden aan het boulevardgebied zijn alle wateren bij de havens officieel nog ‘werkterrein’. Op 22 maart was de eerste doorvaart met wethouder Teeninga en de ondernemers van de Boulevard. Vanaf dat moment is het gebied officieel doorvaarbaar voor waterverkeer. Ook de nieuwe bruggen zijn officieel geopend, waarbij de namen van de bruggen bekend zijn gemaakt.

Havenfaciliteiten
Voor de bezoekers aan de havens van Harderwijk komen er tijdelijke havenfaciliteiten op een ponton in de Stadshaven. Deze faciliteiten bestaan uit douches en toiletten. Langs de kade tussen de Vischpoortbrug en de Dolfinariumbrug wordt half april de ponton geplaatst. Vanaf eind april zijn de faciliteiten beschikbaar. De definitieve sanitairvoorziening wordt opgenomen in de toekomstige parkeergarage op het Dolfinariumeiland.

Plaatsing verkeersregel elementen
Het boulevardgebied wordt volgens het verkeersbesluit tussen 1 mei en 1 oktober afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Als verkeersmaatregel komt op de toegangswegen een aantal beweegbare bolders/barrières in de grond. Voor de plaatsing is een korte wegafsluiting nodig.

Bastion
Het ontwerp voor de hernieuwde opbouw van het bastion is vastgesteld. Begin van de zomer van 2018 starten we de bouw.

Opening plein Vischpoort
Vorig jaar zijn we met een prijsvraag tot het ontwerp van de bestrating bij de Vischpoort gekomen. Eind april wordt deze bestrating gelegd, waarna het plein met een kort officieel moment opnieuw wordt geopend.

Bouw en verkoop woningen Waterfront

Bekijk

De bouw en verkoop van de woningen in het plangebied Waterfront loopt gestaag door. De laatste 10 woningen op het Zuidereiland zijn in aanbouw. De eerste eengezinswoningen en appartementen op het Noordereiland, het tweede wooneiland binnen het plangebied Waterfront, zijn verkocht en de bouw hiervan is gestart. De woongebieden De Bakens en de tweede fase van de Watersportboulevard zijn in de afrondingsfase. Zodra Het Noordereiland grotendeels is gerealiseerd, wordt op de kop van De Bakens nog een appartementengebouw ontwikkeld. Wilt u op de hoogte blijven van het nieuwste woningaanbod? Lees meer en meld u aan op www.woneninwaterfront.nl

Bouw van de boothuizen in Waterfront

Bekijk

De eerste 20 boothuizen langs de kade aan de oostzijde van het Dolfinariumeiland zijn in aanbouw. In totaal worden er 40 boothuizen gebouwd langs het Dolfinariumterrein. De boothuizen bieden plaats aan boot en materiaal. In het verlengde van de boothuizen komen aanlegsteigers, waar boten ook (deels) buiten kunnen liggen. Daarnaast kan de bovenverdieping ingericht worden voor een recreatief verblijf. Voor meer informatie over de boothuizen kunt u contact opnemen met Brandt makelaars.

Overloopterrein toeristisch parkeren

Bekijk

Bij de locatie van het toekomstige parkeerterrein aan de N302, is het zand inmiddels opgespoten. De volgende stap is het egaliseren van het terrein. Vervolgens wordt het terrein geasfalteerd.
Een nieuw brugdek is over de N302 geplaatst. In eerste instantie maakt het bouwverkeer gebruik van deze overgang. Begin 2019 wordt een nieuw wegennet aangelegd zodat het overige verkeer gebruik kan maken van deze verbindingsroute.
Onder de N302 ligt al een voetgangerstunnel. Deze tunnel wordt in 2018 toegankelijk gemaakt en ingericht. Zodra het overloopterrein in 2019 in gebruik is, kunnen toeristen en bezoekers via deze tunnel te voet via de Watersportboulevard naar de binnenstad.

Ga terug naar bovenliggende pagina
Vragen of klachten

Heeft u een vraag of klacht door de uitvoering van de werkzaamheden? Dan horen wij het graag van u. U kunt contact opnemen met ons klantencontactcentrum, via telefoonnummer 0341 – 743 840. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Ernstige problemen lossen we zo snel mogelijk op. Minder dringende zaken plannen wij in. Ook schade kunt u via dit nummer melden. 
Vragen over het project Waterfront kunt u ook via het contactformulier stellen.