• Werkzaamheden in beeld - Beaudredgemachine

Overzicht van werkzaamheden

Een project met de omvang en complexiteit van Waterfront kent vele momenten waarop iets gebeurd. Bekijk hier de meest actuele stand van zaken per onderwerp.

Werkzaamheden Boulevardgebied

Bekijk

Buiten de Bruggepoort en Hoogstraat

De aannemer werkt aan de afronding van de bestrating op de Strandboulevard. De Buiten de Bruggepoort is van maandag 22 januari tot en met vrijdag 2 februari afgesloten voor alle verkeer.

De afvalcontainers ter hoogte van het Strandeiland zijn tijdens de werkzaamheden ook niet bereikbaar. Aansluitend is de verbinding Hoogstraat/ Strandboulevard West afgesloten van maandag 5 tot en met vrijdag 9 februari.

Omleidingsroutes & verkeersregelaars
Tijdens de werkzaamheden blijven de ondernemers aan de Boulevard en het Strandeiland via omleidingsroutes bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Voetgangers, fietsers en auto's vanuit de binnenstad worden omgeleid. 

Voor (vracht)verkeer is het niet mogelijk om de binnenstad over de nieuwe Boulevard te verlaten. Om te voorkomen dat (vracht)verkeer vastloopt in de binnenstad, worden verkeersregelaars ingezet op de kruisingen Markt/Bruggestraat en Kerkplein/Kerkstraat. 

Afvalcontainers
In de periode van de afsluiting zijn de ondergrondse afvalcontainers ter hoogte van het Strandeiland onbereikbaar om te legen. Gedurende de werkzaamheden plaatst de aannemer een tijdelijke afvalcontainer aan de Boulevard, die meerdere malen per week geleegd wordt. Hiervoor is geen pas of sleutel nodig.

Afsluiting week 6 – Verbinding Hoogstraat /Strandboulevard West
Zodra de werkzaamheden bij de Buiten de Bruggepoort afgerond zijn, start de aannemer met de bestrating bij de Hoogstraat/Strandboulevard West. Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 februari is de verbinding tussen beide straten dan ook afgesloten voor alle verkeer. Ook tijdens deze werkzaamheden blijven ondernemers aan de Boulevard en het Strandeiland bereikbaar. Alle verkeer wordt omgeleid. 

(klik op het plaatje voor de schematische tekeningen van de omleidingsroutes)

  • Omleidingsroutes week 4 en 5
  • Omleidingsroutes week 6

Bouw en verkoop woningen Waterfront

Bekijk

De bouw en verkoop van de woningen in het plangebied Waterfront loopt gestaag door. De laatste 10 woningen op het Zuidereiland zijn in juli 2017 verkocht en binnenkort wordt gestart met de bouw. Begin juni 2017 zijn de eerste eengezinswoningen, appartementen en kavels op het Noordereiland, het tweede wooneiland binnen het plangebied Waterfront, in de verkoop gegaan. De volgende fase van het Noordereiland is begin 2018 in de verkoop gegaan. Daarnaast start binnenkort de bouw van de woningen in woongebieden De Bakens en de tweede fase van de Watersportboulevard. Wilt u op de hoogte blijven van het nieuwste woningaanbod? Lees meer en meld u aan op www.woneninwaterfront.nl

Bouw van de boothuizen in Waterfront

Bekijk

Start augustus 2017

In juli is de vergunning voor het realiseren van de eerste 20 boothuizen langs de kade aan de oostzijde van het Dolfinariumeiland afgegeven. Dat betekent dat de aannemer kan starten met de bouw van de eerste serie. Voor de bouwvak worden de benodigde palen in de grond getrild, na de bouwvak worden deze werkzaamheden afgerond en start de aannemer met de daadwerkelijk opbouw.

In totaal worden er ca. 40 boothuizen gebouwd langs het Dolfinariumterrein. De boothuizen bieden plaats aan boot en materiaal. In het verlengde van de boothuizen komen aanlegsteigers, waar boten ook (deels) buiten kunnen liggen. Daarnaast kan de bovenverdieping ingericht worden voor een recreatief verblijf. Voor meer informatie over de boothuizen kunt u contact opnemen met Brandt makelaars.

Ga terug naar bovenliggende pagina
Vragen of klachten

Heeft u een vraag of klacht door de uitvoering van de werkzaamheden? Dan horen wij het graag van u. U kunt contact opnemen met ons klantencontactcentrum, via telefoonnummer 0341 – 743 840. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Ernstige problemen lossen we zo snel mogelijk op. Minder dringende zaken plannen wij in. Ook schade kunt u via dit nummer melden. 
Vragen over het project Waterfront kunt u ook via het contactformulier stellen.