Overeenkomst voor Nieuwbouw Kade 05 ondertekend

11 juli 2022

Donderdag 7 juli tekenden de gemeente Harderwijk en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden de overeenkomst voor de nieuwbouw Kade 05. Met het plaatsen van een handtekening op een steigerhouten plank legden de gemeente Harderwijk en Van Wijnen de samenwerking vast. Het was een feestelijk moment op de plek waar we straks de industriële stadswoningen en appartementen van Kade 05 gaan bouwen.


Prettige samenwerking
We overlegden veel over bijvoorbeeld het bijzondere ontwerp, de duurzaamheid van het project, de planning, de vergunningverlening en het bouwrijp maken. "De onderlinge samenwerking bepaalt of dit soepel verloopt. En wij zijn bijzonder blij met de plezierige contacten bij de gemeente Harderwijk", aldus Maarten Reeze, adjunct-directeur Projectontwikkeling bij Van Wijnen. Ook de gemeente is positief. ”Deze kadewoningen zijn nieuw voor Harderwijk en daardoor zijn we best tegen wat hobbels aangelopen. Door creativiteit aan beide kanten en de wil eruit te komen is het gelukt dit mooie plan samen te maken”, vertelt directeur Marleen Bijker.


Over Kade 05
Op het eiland van Kade 05 bouwen we 38 stadswoningen en 28 appartementen met een sfeervol binnenhof. We zijn al begonnen met de ontwikkeling van appartementen langs de N302. In deze twee gebouwen komen vooral betaalbare woningen. Bijzonder is de ligging direct aan het water. Veel woningen en de appartementen op de begane grond hebben de unieke mogelijkheid om een bootje aan het eigen terras aan te leggen. Het binnenhof richten we in met pergola’s die een groene begroeiing krijgen, een wadi en diverse inheemse bomen en planten. De architectuur is geïnspireerd op de oude pakhuizen waarbij er vrijwel geen woning of appartement hetzelfde is.


De verkoop is gestart
Alle woningen en appartementen staan onder optie. U kunt nog inschrijven voor de reservelijst. Meer informatie op www.waterfrontkade05.nl.

Hierna volgen de appartementen langs de N302. In deze twee gebouwen komen vooral betaalbare woningen. De voorbereidingen hiervoor zijn al gestart. Meer informatie over de appartementen volgt later.