Plan voor Waterfrontpark en Parkvilla ter inzage

24 september 2021

Vanaf 27 september kunnen geïnteresseerden het aangepaste bestemmingsplan voor het Waterfrontpark en de Parkvilla in het Waterfront inzien. Het college gaat voor een slanke, iconische woontoren van maximaal 28 meter hoog met een duurzame, groene uitstraling. Het gebouw neemt zo min mogelijk ruimte in in het park. Over de inrichting van het park mogen bewoners binnenkort meedenken.

Na een flink aantal zienswijzen op het eerste plan riep het college eerder inwoners en raad op mee te denken over een aangepast ontwerp van het gebouw. Op basis van de ideeën die binnenkwamen, heeft het college nu samen met Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk de gewenste ontwerpuitgangspunten bepaald. Die zijn verwerkt in een bestemmingsplan dat vanaf maandag 27 september zes weken ter inzage ligt op het stadhuis.

Slanke woontoren met duurzame, groene uitstraling
Het gebouw wordt maximaal 28 meter hoog. Voor de bebouwing aan het park wordt gedacht aan een bouwhoogte van 18 meter. Omdat de Parkvilla één van de geplande hoogteaccenten en blikvangers uit het Waterfront is, is onderscheid in hoogte ten opzichte van die omliggende bebouwing noodzakelijk. Het idee om compensatie van het bouwvolume op het aangrenzende bouwblok te realiseren, viel hiermee af.

Het college vraagt inwoners mee te denken over het ontwerp van het park
Wethouder Bert van Bijsteren vertelt: “We zijn nu in de volgende fase van het project beland. We weten inmiddels dat inwoners bereid zijn met ons mee te denken. Daarom zien we opnieuw een rol voor hen weggelegd bij het ontwerp van het park. Bewoners willen veel groen zien, dat ontbreekt tot nu toe in de wijk. Dat krijgt nu gelukkig zijn plek in het park. Wat we vooral willen, is dat zowel het gebouw als het park omarmd worden door Harderwijk.’’