Strandeiland beoordeeld met goed tot zeer goed

10 mei 2019

 

Het Strandeiland op de kop van de boulevard is een succes. Dat blijkt uit een evaluatie die de gemeente deed na 5 jaar Strandeiland. Voor deze evaluatie sprak de gemeente met direct betrokkenen en omwonenden. Via een enquête kwamen inwoners aan het woord.

Strandeiland beoordeeld met een goed tot zeer goed
Omwonenden en bezoekers zijn blij met het Strandeiland. Dat blijkt uit een enquête die de gemeente in januari deed onder inwoners. Bijna 300 mensen vulden de enquête in. Ruim driekwart van de deelnemers beoordeelde het Strandeiland met een ‘goed’, de helft beloonde het zelfs met een ‘zeer goed’. Bezoekers zijn vooral tevreden met de informele sfeer en gezelligheid, mede door de horeca.

Verbeterpunten
Uit de evaluatie en enquête kwamen nog wel een aantal verbeterpunten naar voren. Het parkeren van fietsen van bezoekers, de hygiëne van het strand en het cameratoezicht om ’s nachts ongeregeldheden tegen te gaan werden daarbij onder andere genoemd. Hiermee gaat de gemeente verder aan de slag.

Veranderingen aan het Strandeiland
Het Strandeiland onderging het laatste jaar nog enkele veranderingen zoals de aankleding van de heuvel met klimtoestellen en naaldbomen en de speeltoestellen op het strand. Recent is de verharde dam naar het Strandeiland aangepast en verlengd. In de toekomst wordt het huidige gebouw van Walhalla nog vervangen door een definitief gebouw.

Praat verder mee over het Strandeiland op het online stadsgesprek
De evaluatie en alle resultaten van de enquête staan op www.onlinestadsgesprek.harderwijk.nl De gemeente nodigt iedereen uit daar verder te praten over het Strandeiland en andere actuele onderwerpen die spelen binnen de gemeente.