SUP&GO houdt water in Waterfront schoon

27 juni 2022

Het centrum van Harderwijk wordt steeds mooier. De woningen in het Waterfront, het strandeiland, de boulevard en het vernieuwde havengebied trekken veel mensen aan. Maar met het groeiende aantal inwoners en bezoekers, neemt ook het afval toe.


Van vies naar schoon water
Veel afval waait in het water. Soms door overvolle prullenbakken, soms door onoplettendheid of omdat bouwafval niet goed is opgeruimd. En helaas ook door gemakzucht. Het afval komt uiteindelijk in de rivieren en daarna in de oceaan terecht. Daarom is het heel belangrijk dat we het water zo schoon mogelijk houden.


We houden het water schoon met SUP&GO Harderwijk
Sinds half mei werken we samen met 'SUP&GO'. Deze supschool houdt het water schoon in de woonwijken, het centrum en de boulevard in het Waterfront. Afval drijft vaak langs de kant in het water, of zit vast in de rietkragen. Met een sup kom je daar heel makkelijk bij.


De sup is goed voor het milieu
Voor de schoonmaak is geen (motor)bootje meer nodig, en dus ook geen onnodige uitstoot van benzine. Hartstikke duurzaam dus! “De spieren van onze SUP-instructeurs zijn de motor”, vertelt Diane, mede-eigenaar van SUP&GO. “We organiseren één keer per maand een SUP&CLEANUP. Deelnemers gebruiken dan onze sups en materialen om samen het afval te verzamelen. Het is niet alleen een nuttige, maar ook een gezellige avond!” De volgende schoonmaakronde door SUP&GO is op maandag 4 juli van 19:00 tot 20:30 uur. Aanmelden kan via www.supandgo.nl.