Triloverlast door plaatsing damwanden

8 december 2016


Deze week is gestart met het aanbrengen van damwanden voor de aanleg van de brughoofden voor de beweegbare brug over de Stadshaven. Deze brug verbindt straks de vernieuwde Strandboulevard ter hoogte van de Vischpoort met de Boulevard aan de zijde van het Dolfinarium.

Om het aanbrengen van de damwanden te vergemakkelijken en de trilhinder te verminderen heeft de aannemer de grond voorgeboord. Ondanks deze voorbereiding bleek vandaag dat de werkzaamheden veel triloverlast gaven in de nabije omgeving. De damwanden op dit punt in het Boulevard komen in verband met de brughoofden dieper dan damwanden langs de kade. Daarom heeft de aannemer besloten de werkzaamheden tijdelijk te staken. Op dit moment wordt bekeken op welke manier de trilhinder voor de omgeving kan worden verminderd.

UPDATE - 12 december 2016: De aannemer heeft maatregelen getroffen om de triloverlast te verminderen. Vandaag is de aannemer opnieuw begonnen met het plaatsen van de damwanden. Ervaart u overlast of heeft u vragen over de werkzaamheden, dan horen wij het graag van u. In de rechterkolom vindt u het telefoonnummer van ons klantencontactcentrum. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Ernstige problemen lossen we zo snel mogelijk op. Minder dringende zaken plannen wij in. Ook schade kunt u via dit nummer melden.

Vragen of klachten

De samenwerkende partners stellen alles in het werk om hinder bij werkzaamheden tot het minimum te beperken. Als er vragen of onverhoopt toch klachten zijn, dan kunt u contact opnemen met het klantencontact-centrum van gemeente Harderwijk via telefoonnummer 0341 – 411 911 (van 09.00 – 17.00 uur). Voor spoedeisend contact buiten kantooruren kunt u terecht bij Snel Herstel, telefoonnummer 0341 – 411 333. Ernstige problemen lossen we zo snel mogelijk op. Minder dringende zaken plannen wij in. Vragen over het project Waterfront kunt u ook via het contactformulier stellen.