Voorbereiding duurzame wijk De Kades in volle gang

7 juni 2022

De ondergrondse infrawerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang op ‘De Kades’. De Kades is het nieuwe deelplan dat we ontwikkelen. Het wordt een duurzame wijk.


De duurzame wijk met 1300 woningen gaat de komende vijf, zes jaar gebouwd worden
De woningen krijgen allemaal een warmtepomp en sluiten we aan op het open warmtenetwerk. Het warmtenetwerk zorgt ervoor dat restwarmte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie de huizen gaat verwarmen. Een buizensysteem met een aan- en afvoer pompt het water rond. De temperatuur van het water is afhankelijk van het seizoen en de vraag. En kan door de warmtepomp worden opgevoerd. In de zomer zorgt het water voor verkoeling.


De aanleg van de riolering en het warmtenet duurt nog tot en met augustus 2022
De aanleg van de andere ondergrondse voorzieningen zoals het stroomnet, de waterleiding en glasvezelkabel staat gepland vanaf augustus tot oktober. We verwachten dat de bouwer in december de bouwplaats gaan inrichten. In januari 2023 start dan de bouw van woningen.


We bouwen met duurzame materialen
We kiezen voor duurzame bouwmethoden en gebruiken circulaire materialen. Bijvoorbeeld natuursteen dat we tweedehands kochten na het opbreken van een weg. Ook houden we met de inrichting van de wijk rekening met klimaatadaptatie. Zo maken we voldoende plekken voor afwatering om hoosbuien te verwerken. En plaatsen we veel groen.

  • Werkzaamheden De Kades