Voorlopig nog geen theater in het Waterfront

19 februari 2020

 

De partij die belangstelling had voor exploitatie van het nieuwe theater op het Dolfinariumeiland is afgehaakt. Het college en Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk VOF zien wel nog steeds volop kansen en onderzoeken nu verschillende scenario’s.

Plan met hoog ambitieniveau
Voor de ontwikkeling van de bebouwing op het Dolfinariumeiland had de gemeente Harderwijk in samenwerking met Ontwikkelingscombinatie Waterfront (een samenwerking tussen Synchroon en Koopmans) met de initiatiefnemer sinds mei 2018 een plan verkend. Dit op basis van een plan van eisen dat door de gemeente opgesteld was en waaraan sindsdien gerekend en getekend werd.
Het moest een plan worden met een hoog ambitieniveau en voldoende ruimte voor hoogwaardige leisure, zoals een multifunctionele theaterzaal, restaurants, horeca en andere functies. Afgesproken was dit plan zo spoedig mogelijk verder te ontwikkelen. Maar dat gaat nu dus niet meer met deze partij gebeuren.

Theater in het Waterfront niet van de baan
Wethouder Waterfront Bert van Bijsteren vertelt: “De Boulevard en havens zijn prachtig geworden en we hadden goede hoop met deze partij het Dolfinariumeiland verder te ontwikkelen. Helaas is de partij afgehaakt en dat is jammer, want wat ons betreft waren er nog wel mogelijkheden.”
Wethouder Cultuur Gert Jan van Noort vult aan: “Inderdaad hadden we het liever anders gezien, maar alle respect voor de partij die zijn nek uitgestoken heeft om de mogelijkheden te onderzoeken. Natuurlijk kijken we nu wel vooruit en beraden we ons op verschillende scenario’s.”

Ontwikkeling Dolfinariumeiland
Op het Dolfinariumeiland ziet de gemeente graag op termijn een plan inclusief theater verrijzen met functies die zullen zorgen voor een verdere verbetering van de verblijfskwaliteit in het havengebied. Momenteel wordt de strook aan de overkant van de Boulevard tussen de vissershaven en het Strandeiland tijdelijk gebruikt als parkeergelegenheid voor bezoekers van de Boulevard en de binnenstad.