• parkeren wonen

Parkeervoorzieningen bij je huis

De woongebieden in het Waterfront worden voorzien van grondgebonden parkeervoorzieningen, waarbij we rekening houden met gemiddeld 1,8 auto per woning. U kunt uw auto parkeren op eigen erf, binnengebieden, parkeerhoven of langs de openbare weg. 

Twee grote parkeergarages op loopafstand

In het nieuwe boulevardgebied komen ca. 925 parkeerplaatsen, verdeeld over twee nieuwe parkeergarages. Op het Dolfinariumeiland, dicht bij de binnenstad, wordt een parkeergarage van 525 plaatsen gebouwd. Deze is met name bedoeld voor vergunninghouders en bezoekers van de boulevard. Op de ‘Kop van de Stadswerven’ komt een parkeergarage met 400 parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers van het Dolfinarium en de binnenstad. Op loopafstand, net buiten de stad, zorgen 1.900 extra parkeerplaatsen voor de piekopvang op hoogtijdagen in het toeristische seizoen. Er zijn tijdelijke parkeervoorzieningen aangelegd in de laatste nog te ontwikkelen woongebieden De Stadswerven en De Kades.

Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Harderwijk.

Ga terug naar bovenliggende pagina
Contact met projectbureau Waterfront
Andere parkeervoorzieningen

Voldoende parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid zijn belangrijk voor de stad. Ook aan de andere zijde van het centrum, langs de Vitringasingel en Westeinde, liggen meerdere parkeerlocaties voor bewoners en bezoekers van de binnenstad. De ondergrondse Houtwal-garage is een van de mooiste parkeergarages van ons land. Hier parkeert u op loopafstand van de winkels en van de boulevard in het Waterfront.

Parkeergarage Houtwal