• sport

Sportstad

Harderwijk heeft veel te bieden op sportief gebied. De gemeente telt maar liefst vijftig sportverenigingen. Naast alle georganiseerde sport kent Harderwijk ook veel mogelijkheden om recreatieve sport te bedrijven; bijvoorbeeld met bewegwijzerde wandelroutes, de cooper trimbaan in het bos, (mountain)bikebaan en kunstgras sportveldjes in de verschillende wijken van de stad.

Goede sportaccommodaties vergroten het plezier in sport. De gemeente telt drie sporthallen, een sportzaal, gymzalen en sportparken voor veldsporten zoals hockey, voetbal, korfbal, atletiek en tennis. Middenin de stad ligt sport- en aquacentrum De Sypel. Het bad is allereerst een recreatiebad met vijf bassins en attracties zoals een familiewaterglijbaan. Het zwembad organiseert ook diverse zwemactiviteiten voor jong en ouder, zoals zwemlessen, aquajoggen, zwangerschapszwemmen en fifty-fit.

Ga terug naar bovenliggende pagina
Contact met projectbureau Waterfront
Watersportverenigingen op
A-locatie

In het kader van het plan Waterfront zijn kanovereniging Dolfijnen en waterscouting Tjerk Hiddes verhuisd naar een nieuwe locatie. Aan het einde van de Strekdam (de weg achter het Dolfinarium langs) hebben beide watersportverenigingen een mooie plek aan het water gekregen. Een plek waar leden vanuit twee nieuwe, moderne clubhuizen avontuurlijke wateractiviteiten kunnen ondernemen.

Nieuwe locatie watersportverenigingen