• gevelstenen

Versterk uw thuisgevoel door een gevelsteen

Het toepassen van gevelstenen is een oud gebruik. Het dateert uit de tijd dat er nog geen huisnummers werden toegepast. Een woning was herkenbaar aan (onder meer) de gevelsteen en vertelde vaak iets over (het beroep van) de bewoner. Daarmee kreeg iedere woning een eigen gezicht. Ook in de Harderwijkse binnenstad is een aantal huizen voorzien van een gevelsteen. En dat ziet de gemeente graag terug in het Waterfront. Daarom geven we u de mogelijkheid om een gevelsteen te plaatsen op uw nieuwe woning.

Meer informatie

Neem voor het plaatsen van een gevelsteen contact op met het projectbureau Waterfront of download in de rechterkolom de brochure en catalogus. Het is ook mogelijk om zelf een gevelsteen te ontwerpen en te maken. Het nieuwe regionale centrum voor cultuureducatie en amateurkunst, Cultuurkust, biedt hiervoor een cursus aan. 

Ga terug naar bovenliggende pagina
Professionele kunstenaars maken voorbeeld gevelstenen

Om u alvast te inspireren is in samenwerking met de adviescommissie beeldende kunst een ontwerpwedstrijd georganiseerd. Professionele kunstenaars en studenten van het kunstvakonderwijs kregen hierbij de kans om gevelstenen voor woningen in het Waterfront te ontwerpen. In de catalogus kunt u de ingezonden ontwerpen bekijken en vindt u meer informatie over het (laten) vervaardigden van een gevelsteen.

Gevelsteen in de Harderwijkse binnenstad
Downloads
Lijst van digitale documenten.