College stemt in met het voorlopig ontwerp van de parkeergarage op de Kop van de Stadswerven

College stemt in met het voorlopig ontwerp van de parkeergarage op de Kop van de Stadswerven

Eindelijk is het zover. Het voorlopig ontwerp (VO) van de parkeergarage Kop van de Stadswerven is klaar. Synchroon, Koopmans Bouw, tezamen Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk, ontwikkelden samen met Boskalis en de gemeente de vierlaagse parkeergarage P7 met circa 600 parkeerplekken.

Wie gaat er parkeren in P7?

Het gebruik van de ongeveer 600 plekken is bestemd voor de (toekomstige) bewoners van de Kop van de Stadswerven en hun bezoek, de vergunninghouders bewoners van de binnenstad, vergunninghouders werkers binnenstad en bezoekers Dolfinarium (en binnenstad). Bij topdrukte leiden we de bezoekers van het Dolfinarium en het centrum naar P8. Naar verwachting gaat de parkeergarage eind 2026 of begin 2027 open.

We vragen de gemeenteraad het VO vast te stellen en de parkeergarage te financieren

Het in het verleden gehanteerde budget voor de bouw van de garage sluit niet meer aan bij het huidige prijsniveau. Daarom vraagt het college de gemeenteraad de parkeergarage financieel te dekken met de middelen die over zijn nadat P8 is aangelegd. Eerst bouwen we de volledige garage.  Als er daarna middelen beschikbaar zijn, willen we dit inzetten voor zonnepanelen op het dak van de garage.

Binnenkort komt er meer informatie over de woningen in het deelplan de Kop van de Stadswerven

De Ontwikkelingscombinatie Waterfront ontwikkelt hier, in samenwerking met Boskalis 160 woningen: 44 grondgebonden woningen en 101 appartementen.