Nieuwe fase Ons Stadsgezicht in verkoop

Donderdag 28 maart startte de verkoop van nieuwbouwproject Ons Stadsgezicht fase 2 in Harderwijk. Tegen het centrum aan komen maar liefst 57 woningen en 31 studio’s voor de verkoop beschikbaar. De variatie aan woningtypes is groot met gezinswoningen, stoere herenhuizen, enkele levensloopbestendige woningen, studio’s voor starters en extra ruime stadswoningen met mogelijkheden voor een werkruimte aan huis. Voor fase 1 van Ons Stadsgezicht was zeer veel belangstelling en ook nu verwacht ontwikkelaar Van Wijnen weer veel interesse.

Over Ons Stadsgezicht fase 2

De ligging van Ons Stadsgezicht bij het centrum maakt het een gewilde locatie. Nieuwbouw op loopafstand van het gezellige centrum van Harderwijk komt tenslotte niet heel vaak voor. De woningen worden zeer energiezuinig met energielabel A++++, en door de grote variatie in types en gevels is echt iedere woning uniek. Qua architectuur is teruggegrepen op het nautische karakter van Harderwijk en op de historische panden in het oude centrum. Dat geeft de nieuwe buurt direct al sfeer. Voor starters zijn er maar liefst 31 studio’s beschikbaar van 28 - 34m2 met een verkoopprijs van € 158.000 v.o.n. (excl. energievoorziening/zonnepanelen). Hiermee is instappen op de koopmarkt ook voor jongeren met een eerste baan mogelijk. Voor de bewoners van de studio’s staat overigens ook een deelauto klaar.

Voor belangstellenden die meer ruimte zoeken zijn er gezinswoningen van ca. 81m² tot 228m² waarbij elke woning zijn eigen parkeerplaats heeft. In fase 2 zijn vier levensloopbestendige woningen te koop. De andere levensloopbestendige woningen in het plan worden verhuurd door een nog nader te bepalen partij. Deze huurtoevoeging was onderdeel van de opdracht van de gemeente Harderwijk voor dit deelgebied.

Meet & Greet

Zodra de verkoop start is alle informatie over de nieuwbouw op de projectwebsite te vinden. Belangstellenden die na het lezen van de informatie nog vragen hebben zijn van harte welkom tijdens de Meet & Greet op woensdag 3 april (15.00-17.30 uur) op het kantoor van Van Wijnen – Deventerweg 4a, Harderwijk. De verkoopmedewerkers van Van Wijnen en de makelaars zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Maar ook financieel adviseurs van Rabobank en Van der Hoek en diverse specialisten zijn aanwezig, net als ZorgDat om informatie te geven over de gemeenschappelijke woonkamer in het project.

Gemeente Harderwijk is blij met uitbreiding woningaanbod

Met het Waterfront in Harderwijk heeft de gemeente jaren geleden een ambitieuze gebiedsontwikkeling gestart. Het voormalige bedrijventerrein aan het water is al omgetoverd tot een aantrekkelijke kustlijn. De komende jaren komen er nog meer duurzame woningen voor verschillende doelgroepen bij. Daar ben ik blij mee, want het Waterfront draagt in belangrijke mate bij aan de invulling van de woningopgave die we in Harderwijk hebben”, zegt wethouder Edwin Enklaar. “We hebben bewust de ontwikkeling van Ons Stadsgezicht voorrang gegeven op de ontwikkeling van de volgende kadeblokken, omdat we snel meer betaalbare huur- en koopwoningen op de markt willen brengen. Juist in die categorie is de nood hoog. Ook in de nog te bouwen deelgebieden in fase 3 is er plek voor (sociale) huurappartementen. Maar net als in Ons Stadsgezicht komen er ook nog grondgebonden woningen. De wijk wordt zo een mooie mix van verschillende woningtypen voor jong en oud.”