Beleven

Genieten in het Waterfront

Harderwijk is met het Waterfont weer een levendige stad aan het water. Met veel activiteiten en evenementen op het gebied van sport, cultuur en natuur. Het is er heerlijk recreƫren voor inwoners en bezoekers. En het versterkt de het cultuurhistorische erfgoed van de stad.

Terras met uitzicht op het Strandeiland

Strandeiland

Van pootje baden tot lekker picknicken, van een potje strandvolleybal tot genieten van de zonsondergang. En gewoon een mooie plek om passerende zeilboten en plezierjachten te bekijken en te genieten van het adembenemende uitzicht over het Wolderwijd. Dat is het Strandeiland.

De Strandboulevard en Stadshaven met passanten

Boulevard

De nieuwe Boulevard, nu tweemaal zo lang, is een echte wandelpromenade aan het water. Aan de nieuwe binnenhaven kunnen watersportrecreanten hun boot vlakbij het historische centrum aanmeren. Er is ruimte langs de stadsmuur voor terrassen en activiteiten als Ibizamarkten, visserijdagen, kleinkunst of een mini kermis. De boulevard is weer een aantrekkelijk uitgaans- en verblijfsgebied voor inwoners en bezoekers van Harderwijk.

Jachthaven de Knar

Jachthaven De Knar

Jachthaven De Knar is eind 2015 verplaatst naar de nieuwe locatie en ligt nu aan de rand van het Wolderwijd. Het is de nieuwe thuishaven van Watersportvereniging Flevo met 450 ligplaatsen en ruimte voor een winterstalling. Op de havenkade zijn uitgebreide faciliteiten voor de passanten te vinden. Van botenservice tot sanitaire voorzieningen en van clubhuis tot een terras aan het water.

Ga naar WSV Flevo
De Stadshaven met passanten en op de achtergrond de Vischpoort

De havens van Harderwijk

Vanuit de havens kunt u Harderwijk met zijn historische binnenstad goed ontdekken. U ligt vlak bij de Boulevard, het Dolfinarium en de binnenstad. In de Vissers-, Stads- en Strandhaven kunnen ongeveer 150 passanten afmeren. De Strandhaven en Stadshaven kunnen het best aan- en uitgevaren worden via de vaargeul richting Boulevard. Om in de Vissershaven af te meren vaart u langs het Dolfinarium via de Waterfrontbrug (bediening van 8.00 - 20.00 uur).

Meer info over de havens
Het oude Stadhuis op de Markt met op de voorgrond horeca/terrassen

Heerlijk Harderwijk

Het Waterfont draagt bij aan bruisend, bourgondisch en betoverend Harderwijk. Pak een terrasje, ga lekker uit eten, bezoek een evenement of festival, ga een dagje shoppen of geniet van een picknick op stadsstrand. Niks moet veel mag. 

Ga naar Heerlijk Harderwijk