Van Wijnen start heiwerkzaamheden voor nieuwe wijk Ons Stadsgezicht

De grond voor de nieuwe wijk Ons Stadsgezicht is klaar om te bouwen. Projectontwikkelaar van Wijnen startte afgelopen weken met de bouwplaatsinrichting. In week 16 slaan ze de eerste prefab heipalen in de grond. Van Wijnen houdt hierbij rekening met de vervuiling die diep in de bodem zit. Er wordt niet geboord, maar verdringend geheid. Dat wil zeggen dat de heipaal in de grond wordt geslagen. De grond op deze plek wordt naar beneden geduwd en niet naar boven gehaaldDeze werkzaamheden zijn in de omgeving te horen en te voelen. Heien zorgt voor licht voelbare trillingen en geluid.  Omwonenden zijn hiervan met een brief op de hoogte gebracht.

De heiwerkzaamheden vinden plaats van 07.00 – 17. 00 uur

Van Wijnen verwacht dat het 6 weken gaat duren. Na het heien worden de vloeren gestort en de wanden geplaatst. Na de zomer verplaatsen de werkzaamheden zich meer naar binnen. Van Wijnen verwacht de eerste woningen het tweede kwartaal van 2025 op te leveren.

Ons Stadsgezicht wordt een unieke plek in Harderwijk

Er komen hier straks 193 woningen. Koop en huur, groot, klein en alles daartussenin. Geschikt voor verschillende doelgroepen. Je vindt hier levensloopbestendige woningen, studio’s en gezinswoningen voor starters en doorstromers, stoere herenhuizen en stadswoningen. Gezinnen, stellen, singels, jong en oud(er) wonen hier straks samen. Kijk hier voor meer informatie.