Gevelstenen

Met een gevelsteen krijgt een woning een eigen gezicht. In de historische binnenstad van Harderwijk heeft een aantal huizen een ‘oude’ gevelstenen. Ook bewoners in het Waterfront kunnen hun woning een persoonlijk tintje meegeven door een bijzondere gevelsteen in de voorgevel te plaatsen. Op het Zuider- en Noordereiland en langs de Waterstadboulevard kun je al verschillende mooie gevelstenen zien.

Laat een oud gebruik herleven in het Waterfront

Het gebruik van gevelstenen komt uit de tijd dat er nog geen huisnummers waren. Een huis was herkenbaar aan de gevelsteen, die vaak iets vertelde over het beroep van de bewoner van het huis.
Later, toen de huisnummering was ingevoerd, werden gevelstenen meer als versiering gebruikt. En werd de gevelsteen niet alleen een verwijzing naar een beroep, pand of locatie, maar konden ze ook een meer symbolische betekenis hebben.

Maak van uw huis een thuis met een gevelsteen!

Wil je ook een gevelsteen? Dat kan! Woon je in een bestaande woning in het Waterfront dan kun je deze zelf aanbrengen.

Heb je een woning gekocht in Ons Stadsgezicht? Bij een groot deel van de woningen is een gevelsteen bij de verkoop inbegrepen. Is dat bij jou niet zo, dan kun je een gevelsteen in laten metselen. Neem hiervoor contact op met de verkoopbegeleider van Van Wijnen.

Meer informatie over gevelstenen (pdf, 521 KB)